no comments

‘Saya Tak Pergi Gym Langsung!’ – Berjaya Turun 8 Kg Sebulan, Ini Tips Amylea AF,TERSANGATLAH AWESOME!!

‘Saya Tak Pergi Gym Langsung!’ – Berjaya Turun 8 Kg Sebulan, Ini Tips Amylea AF,TERSANGATLAH AWESOME!! |Siapa lagi tahun ini belum kurus? Azam setiap tahun mesti ada impian nak turunkan berat badan. Berjaya atau tidak hal lain, yang penting berusaha. Betul tak? Mungkin dah cuba pelbagai diet tapi masih lagi tidak berkesan.

Apa kata kali ini korang cuba diet dari bekas peserta Akademi Fantasia ini. Siapa tak kenal Amylea, orangnya kecil tapi suaranya besar dan merdu. Bayangkan Amylea turun 8 Kg sebulan dengan diet ini. Jom cuba!

Kaedah paling senang dan cepat untuk merawat pelbagai jenis penyakit kulit seperti psoriasis,ekzema,ruam pada bayi,kurap,demam campak dan pelbagai jenis lagi penyakit kulit... 

Klik gambar dibawah untuk info lanjut


Sebulan turun 8 kilo

As promised m gonna share my weight loss journey and what i did to go from 61.5 Kg to 53.0 Kg in 1 month. My height is 149 cm / 4’11, berat badan ideal utk ketinggian sy ialah 42 kg ( tp sy tak minat utk terlalu kecil, i love to have muscle juga so it will be heavy tapi masih bentuk yg ideal 47kg target sy)

These are the pictures thru out my journey. Jangan kecam sis bila tgk gambar gemok diam sudah ok! Haha This is my way and what i did for myself, sy tak paksa siapa2 utk buat, klu berminat nk cuba, cuba , sbb sy terima byk sgt permintaan utk share jadi sy share, klu ada yg lebih pakar mybe boleh share gambar anda utk turun 8kg sebulan bru sy percaya. Sy dh bertahun cuba mcm2 tips! Ini saja yg berjaya. Tip penting! MAHU

Sy mmg suka gym & badminton tapi sepanjang diet ni sy tak gym langsung!

This is what i did

Makan telur

Hari Diet : from India food expert.

Breakfast:

3 biji telor rebus ( kosong)
1 mug green tea

Lunch:

3 biji telor rebus ( kosong)
1 mug green tea
1 biji apple ( apa2 jenis)

Ptg

1 mug green tea
1 biji apple

Malam

1 mug green tea
1 mangkuk oat kosong dgn kacang ( jgn masin)

Minum air banyak

Minum air kosong yg byk sepanjang hari, jgn sulam2 makanan lain atau kudapan, klu buat tak menjadi diet ni. Percayalah sy dh try buat cmtu tapi mmg fail. Harus strict!

* kosong tanpa gula/ tanpa sos/tanpa garam/ tanpa perisa*

1 hari lose 1kg with this diet, my first day 1.4kg
You wont feel weak this diet is enough to fuel sufficient energy.

Hari Biasa:

Brown rice separuh genggam

Virgin coconut oil( klu goreng telor)

Kimchi

Frozen yogurt / greek yogurt

loading...

Green tea kosong ( wajib) boleh ulang menu ni 2 kali sehari tapi jgn atas jam 8mlm

 

Sumber : Amylea Azizan via Ohbulan

Comments